Ontstaan & visie loopfietsproefGrunn.


Met een visie op de vouwfiets  Manon Groenendijk organiseert The Healthy Market& LoopfietsproefGrunn. Afgelopen zomer stond Manon met haar mobiele badkleding winkel DDBYS beachwear on wheels doordeweeks op haar vaste plek op het A-kerkhof en in de weekenden kruist ze met haar mobiele winkel heel Nederland door.

Vreetfestijn  Vanuit haar keetje, met in haar hand een bakje vol kikkererwten, merkt ze het steeds vaker op: markten en steden die langzamerhand veranderen in vreetfestijnen” Op de Vismarkt, het A-Kerkhof en eigenlijk door heel Nederland lijkt het erop alsof mensen niet meer de moeite nemen om te kijken of het voedsel wel goed voor hen is. Pizzaslice etend en met dozen van Mcdonalds zie ik ze voorbijlopen; terwijl je toch de tijd moet nemen om dat tot je te nemen”?

Deze ontwikkeling staat in schril contrast met hoe ze zelf in het leven staat. Een koude douche, yoga oefeningen en twee gebakken eieren vormen de vast basis van haar dag. Op die manier met gezondheid bezig te zijn en in het leven te staan, geeft haar stabiliteit en balans.

Wanneer de ondernemer op een hippe markt in Hengelo een andere marktkoopvrouw ziet op een laagdrempelige manier haar yogaschool presenteert, is de circel rond en het idee van The Healthy Market is geboren. Een andere markt opzetten : niet eentje van buiten naar binnen, maar van binnen naar buiten                                                                                                                                                          

The Healthy Market het evenement dat prikkelt Bewustzijn aanwakkert en waar je op een ontspannen manier kunt kennismaken met een gezondere levensstijl. Een plek om samen te komen, leuke dingen te zien en te kopen. Met dit idee stapte Manon op haar vouwfiets, om bij het afstappen veel gelijkgestemde te treffen.

Loopfietsproefgrunn Tijdens haar missie kwam ze nog tot een andere conclusie namelijk dat menig sportevenement dat in Groningen gehouden wordt, is om naar te kijken, het evenement niet toegankelijk is of de finish met een vip tent waar bier en bitterballen geserveerd worden.

Dit is niet meer van deze tijd, en zo ontstond in haar hoofd het idee om een loopfietsproefgrunn te organiseren. Een sportevenement waarbij sporten, gezond eten en plezier samen gaan, waarbij je als team van 2 de afstand van 10 of 20 km de één fietst en de ander (hard)loopt. Onderweg zijn er allerlei proeverijen. Je hebt alle tijd om erover te doen, maar 4 uur is het maximale.

Schrijf je in voor dit unieke, gezellige informatieve evenement. Strijk na afloop neer op de Vismarkt waar ook de The Healthy Market gehouden wordt. De deelnemers van The Healthy Market zijn o.a Dijkmansport, Brownies& Downies, Bootcamp Noord, Diezijner, DDBYS, Dhanachocola, Juan Carlos Salsa, CrazyWorks, You&Me bubble tea, Tesla en nog vele andere. Doe mee en beleef een onvergetelijke dag!

 

Groningen 20-09-2017
Manon Groenendijk
foto:Jan Willem van Vliet